El dimecres 1 de març de 2023 va tenir lloc la presentació del número 21 de la revista “Unicum” a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

L’acte ser presentat per Verónica Ramírez, directora de la revista “Unicum”, i per Miquel Mirambell, director de l’ESCRBCC, i va comptar amb una conferència sobre la conservació-restauració en ambients desèrtics, concretament en els jaciments de Berenike i Oxirrinc (Egipte), a càrrec de Delia Eguiluz, llicenciada en Història de l’Art i graduada en conservació-restauració per l’ESCRBCC, i Bernat Burgaya, llicenciat en Història, postgrau en Arqueologia nàutica mediterrània i actualment cursant el doctorat a la UNED.

A més d’aquest estudi, la revista compta amb quatre articles més redactats per Violeta Romero Barrios, Miquel Mirambell Abancó, Jordi Bonet, Sílvia Cañellas i Anna Santolària. Finalment, s’inclouen cinc articles elaborats a partir dels treballs finals de grau i de màster de cinc estudiants de l’ESCRBCC del curs 2021-2022: Selene Fernández Santés, Palmira Ruiz-Clavijo Fernández, Carla Guinart Barberà, Laura Lara Blanco i Ariadna Olivé i Soler. Així com, un recull de les notícies i esdeveniments destacats que van tenir lloc a l’ESCRBCC durant el curs 2021-2022.

El contingut de la revista ja es pot consultar a RACO (Revistes Catalanes d’Accés Obert):

https://www.raco.cat/index.php/Unicum