Skip to content
Codex Biblioteca online Intraweb Unicum Moodle

Beques i ajuts per estudiar ensenyaments artístics (Grau i Màster)
Ajuts per cursar els ensenyaments superiors de conservació i restauració a l’ESCRBCC. Tota la informació la podreu trobar a la pàgina web del Ministerio de Cultura y Deporte.

Beca d’Educations.com per a estudis de Màster
Kiril d’Educacions.com, portal de cerca per trobar i comparar programes d’educació superior a tot el món, ofereix la beca “Estudia un màster a Europa” per valor de 5.000 €.

La beca està oberta a estudiants de qualsevol país que tinguin previst estudiar un Màster a Europa a la tardor del 2021. El programa de grau s’ha d’estudiar a Europa o en línia a través d’un ensenyament a distància d’un institut europeu. Trobareu més informació al lloc web: https://www.educations.com/scholarships/study-a-masters-in-europe-15211

Beques per fer pràctiques en diversos àmbits culturals del Departament de Cultura
Convoca el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Solen convocar-se el mes de març-abril.

  • Beques per fer pràctiques en els processos de conservació/restauració dels béns culturals mobles.
  • Beques per fer pràctiques a l’Arxiu Nacional de Catalunya.
  • Beques per fer pràctiques en el tractament de documentació, inventari i catalogació de fons, en l’àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic.
  • Beques per fer pràctiques als arxius històrics provincials i a la Direcció General del Patrimoni Cultural en matèria d’arxius i gestió documental.
  • Beques per fer pràctiques en la protecció i la restauració del patrimoni cultural arquitectònic.
  • Beques per fer pràctiques al Gabinet Tècnic del Departament de Cultura.
  • Beques per fer pràctiques a la Biblioteca de Catalunya.
  • Beques per fer pràctiques en el tractament de documentació, inventari i catalogació de fons, en l’àmbit del patrimoni cultural.

Beques de col·laboració de la Diputació de Barcelona
Inclou els seus organismes autònoms, entitats públiques empresarials i consorcis. Solen convocar-se el mes d’octubre.

  • Oficina de Patrimoni Cultural-Conservació/Restauració d’obra pictòrica
  • Oficina de Patrimoni Cultural-Conservació/Restauració obra d’art sobre paper
Contribuir a la formació d’especialistes en gestió cultural, biblioteconomia i documentació, arxius, conservació i restauració de béns culturals, museologia i en matèries artístiques, mitjançant la realització d’un programa d’activitats teòric I pràctic en institucions culturals dependents del Ministeri de Cultura i Esport.

Beques del Departament d’Ensenyament
Beques impulsades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a estudis, recerca, programes de mobilitat o idiomes.

Beques de postgrau i postdoctorals de l’Obra Social “La Caixa”
L’Obra Social “la Caixa” convoca beques de postgrau a Europa, a l’Amèrica del Nord i la zona d’Àsia-Pacífic, i beques de doctorat i postdoctorat a Espanya i Portugal.

Beques Fulbright
Beques destinades a titulats superiors per estudiar o investigar als EEUU, basades en l’excel·lència acadèmica dels seus participants i en les seves aptituds per complir amb els objectius del Programa.

Beques Iberdrola
El Programa Internacional de Beques està dirigit a alumnes d’últim any de carrera o acabats de graduar que vulguin prolongar la seva formació en les millors universitats del món.

Beques per a cursos d’estiu d’alemany en universitats d’Alemanya
Per millorar els coneixements d’alemany. El DAAD, el Servei Alemany d’intercanvi acadèmic convoca un programa de beques amb l’objectiu de promoure la llengua i la cultura alemanya. L’import de la beca és de 950 € i els requisits són ser estudiant universitari en programes de grau o màster de qualsevol disciplina i haver cursat un mínim de dos anys d’estudis superiors a l’inici de la beca. Solen convocar-se el mes de novembre.

Beca de pràctiques al Museu Guggenheim de Nova York

El Museu Guggenheim de Nova York llança una convocatòria de programa de pràctiques professionals de 3 mesos de durada dirigida a persones de tot el món. L’estada té una durada aproximada de 3 mesos i la dotació de les pràctiques serà de 1.000 USD per 10 setmanes de durada.

Perfil de la persona candidata:
– Poden optar a aquestes beques de pràctiques estudiants, acabats de graduar, estudiants de postgrau o graduats i professionals que desitgen obtenir experiència en el sector artístic.
– És necessari que el/la participant tingui un bon nivell d’anglès.

Per fer la sol·licitud serà necessari:
– Omplir el formulari de sol·licitud del Museu Guggenheim .
– Enviar carta de motivació i currículum vitae.
– Llistat de cursos rellevants duts a terme.
– Adjuntar dues cartes de recomanació (acadèmiques o professionals).
– Fer un escrit (d’unes 500 paraules) indicant quines són les funcions i responsabilitats d’un museu d’art i com podeu contribuir-hi.

El Museu ajudarà a les persones candidates a obtenir els visats necessaris (més informació sobre visats: https://j1visa.state.gov).

Back To Top