El passat 24 d’octubre de 2019 va tenir lloc la lliçó inaugural del curs acadèmic 2018-2019 a càrrec de l’escultor Gerard Mas, diplomat en Conservació i Restauració d’Escultura a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (1998) i guanyador del premi Vila Casas d’Escultura (2015). La lliçó inaugural portava per títol “Iconoplàstia. El passat contaminat” i va consistir en un repàs de la seva trajectòria artística, tot incidint en la tècnica i els materials de les seves obres, així com en els seus referents artístics. També es va analitzar la influència dels estudis de conservació i restauració en la seva producció artística.

Gerard Mas (Sant Feliu de Guíxols, 1976) és un destacat escultor català que té obra en les següents col·leccions: MEAM (Museu Europeu d’Art Modern) de Barcelona, la Fundació Vila Casas, Benitoartis de Manlleu, la Fundació Bassat de Mataró i MEFIC (Museo de Escultura Figurativa Internacional Contemporánea) d’Évora, Portugal.

Entre les seves darreres exposicions individuals destaquen: “Escultures al Claustre” a La Mercè Centre Cultural de Girona (2018), “Iconoplàstia” al Monestir de Sant Feliu de Guíxols (2017), “Gerard Mas, Escultures” a la Galeria Pilar Riberaygua d’Andorra la Vella (2017), “Brut Nature” a Can Framis, Vila Casas Foundation de Barcelona (2016), “Nous Espècimens” a la Galeria 3 Punts de Barcelona (2015), “Skulpturen” a 3 Punts Galerie de Berlin (2012) i “Damas” a la Galeria Utopia Parkway de Madrid (2012).

També ha participat en nombroses fires i exposicions col·lectives. Durant els dos darrers anys, ha participat l’any 2018 a Art Madrid (Madrid), Kunst Rai Art (Amsterdam) i MarbArt (Marbella). Durant l’any 2017 ha participat a Context Art New York (Nova York), Art Vienna (Viena), Art Madrid (Madrid), Valencia, capital animal (València) i International Airport i Hardware a la 3 Punts Galeria de Barcelona.