Skip to content
Codex Biblioteca online Intraweb Unicum Moodle

L’any 2019 la Sra. Elisa Queralt féu donació a l’ESCRBCC de materials, eines i llibres del que va ser un dels màxims experts en materials, procediments i tècniques pictòriques de Catalunya: el seu marit, el professor i pintor Antoni Pedrola.

Els llibres han passat a formar part del fons de la biblioteca de l’ESCRBCC, mentre que una selecció dels materials i les eines s’ha instal·lat en una exposició permanent en les dependències de l’ESCRBCC.

Antoni Pedrola i Font [Vistabella (La Secuita), 1928 – Barcelona, 2019] va ser professor de dibuix de l’Escola d’Arts i Oficis (Llotja) de Barcelona (1960-78), de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (1965-73) i de l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi com a catedràtic de procediments pictòrics a partir de 1973. A la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona va ser director del departament de Representació i Anàlisi Compositiva (1986-92). Com a pintor va fer nombroses exposicions individuals i col·lectives i va realitzar pintures murals. És un referent inqüestionable en el camp dels materials i de la tècnica de la pintura al nostre país.

Back To Top