El 25 de novembre de 2016 es va celebrar l’acte commemoratiu dels 25 anys de la fundació de l’ESCRBCC, que dóna el tret de sortida a una sèrie d’activitats que es faran al llarg del curs 2016-2017.

L’acte es va iniciar amb la benvinguda de Miquel Mirambell (actual director de l’ESCRBCC) i va comptar amb la intervenció de Xavier Figueras (director de l’ESCRBCC de 1992 a 2009), el qual va fer un balanç dels 25 anys d’història de la institució. A continuació, es va presentar una activitat docent realitzada en el curs 2015-2016 en el marc de l’assignatura de Museologia impartida per la professora Eva Maria López. Es tracta de la gestació de l’exposició 25 anys cuidant el nostre patrimoni, que abasta el que és i ha estat l’ESCRBCC al llarg d’aquests 25 anys. Primer, la professora Eva M. López, acompanyada de la professora Sílvia Franch, cap d’àrea de Conservació i Restauració de l’ESCRBCC, van explicar el discurs de l’exposició. Després, les estudiants Marina Claramunt, Laura Gausa, Jessica Levy i Olga Schmid van explicar la plasmació d’aquest discurs en una exposició.

Tot seguit va cloure l’acte el Sr. Melcior Arcarons, director general de formació professional inicial i ensenyaments de règim especial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Finalment es va visitar l’exposició i es va oferir una copa de cava als assistents.